Warning: Declaration of Works_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /storage/content/57/217657/sbfk.se/public_html/wp-content/themes/sbfk/functions.php on line 351 Att använda sidan | Svensk Bygg och Fastighetskontroll
Kontakta oss så berättar vi mer om fördelarna att arbeta med Svensk Bygg och Fastighetskontroll
Open
X

Att använda sidan.

Sbfk-logo-2086x447pxHär hittar du tekniska krav och vilka program du behöver för att få tillgång till all information säkert på webbplatsen, samt hur du använder snabbkommandon.

Anpassning enligt WCAG

Webbplatsen är anpassad i enlighet med W3C:s (World Wide Web Consortium) riktlinjer WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). WCAG 1.0 ger riktlinjer om hur innehåll på webben kan göras mer tillgängligt för människor med funktionshinder. Riktlinjerna är avsedda för alla som utvecklar innehåll för webben.

Rekommenderade webbläsare

Om webbplatsen ser konstig ut kan det bero på att du använder en gammal version av webbläsaren. Webbplatsen är bäst anpassad för Google Chrome, samt de senaste versionerna av Firefox, Safari och Internet Explorer fungerar med några modifikationer av designen. Om du använder en föråldrad webbläsare, framför allt av Internet Explorer, kan du uppleva vissa grafiska störningar på webbplatsen.

Ladda ner den senaste versionen den webbläsaren du gillar här:
Apple’s Safari
Google Chrome
Microsoft’s Internet Exporer
Mozilla’s Firefox
Opera browser

Håll din webbläsare uppdaterad så surfar du både säkrare och slipper många gamla och redan åtgärdade problem. Om du ändå upplever problem med webbplatsen trots att du har uppdaterat din webbläsare är vi tacksamma om du hör av dig via kontaktformuläret eller via e-post: info@sbfk.se

Förstora innehållet med zoom-funktion

För att förstora innehållet kan din egen webbläsares zoom-funktion användas. Då skalas allt innehåll på sidan upp proportionerligt. I vissa äldre webbläsare finns inte denna möjlighet utan då får man i stället öka textstorleken. Du kan zooma i din webbläsare genom att hålla ner CTRL-tangenten och rulla på mushjulet.

HTML och stilmallar

HTML-koden är version 5 och validerad mot XHTML 1.0 Strict. Cascading Style Sheets (CSS) är av version 3.0.

Skärmupplösning och pixelbredd

Webbsidan har en statisk form vilket innebär att webbsidans bredd på 980 pixlar alltid är lika bred och placerad på mitten, oavsett hur stor skärm eller upplösning du har på webbläsarfönstret i din skärm. Texten flödar om beroende på vilken upplösning och text storlek besökaren har valt. Formen är optimerad för storlikar från och med en skärmupplösning på 1024 x 768 pixlar och uppåt. Har du en väldigt hög upplösning kan dock innehållet se litet ut på din skäm.

Filformat

På webbplatsen finns flera dokument du kan ladda ner i olika filformat. För att kunna ta del av de dokumenten behövs ofta ytterligare ett program utöver din webbläsare.

Program som du kan ladda ner gratis för att kunna ta del av information i olika filformat på vår webbplats:
Adobe Reader
Word Viewer
Excel Viewer
PowerPoint Viewer
Office i Molnet (Microsoft Skydrive)
Java

Länkar till andra webbplatser

Länkar till andra webbplatser än inom sbfk.se öppnas i ett nytt fönster. Kampanjer och dokument (pdf) öppnas också i ett nytt fönster.

Snabbkommandon (accesskeys)

Det är möjlighet att använda snabbtangenter för att snabbt kunna navigera till olika delar av en sida eller på webbplatsen. Din webbläsare och operativsystem styr hur du aktiverar snabbtangenterna. Hur du aktiverar snabbkommandot beror på vilken webbläsare du har. Se din webbläsares hjälpavsnitt för mer information.

Snabbtangenter:
S – Hoppa direkt till textinnehållet på sidan
0 – Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation
1 – Startsida
3 – Webbkarta
4 – Sökfunktion
7 – Kontakt

Skriv ut

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift.

Upphovsrätt

All text på sbfk.se är skyddad av upphovsrätten men kan dock användas och sprida vidare förutsatt att du anger källa.

Dela och tipsa dina vänner

Du kan fritt dela med dig av en del information och material på sbfk.se.

Till exempel kan du med hjälp av delningslänkarna som finns på vissa sidor enkelt dela sidor till bland andra:
Facebook
Google+
Twitter
LinktIn
För att dela måste du ha ett konto hos dessa webbplatser.

Säkerhet

Sbfk.se har ett installerat virusskydd och är placerad bakom en brandvägg vär att undvika att oönskade virus som sprids på internet. Vår webbsida uppdateras ständigt och vi jobbar alltid för bästa säkerhet. Men för att du som besökare inte skall smitta andra eller själv bli drabbad rekommenderar vi att du använder ett antivirusprogram. Det finns flera bra antivirusprogram på marknaden, vissa kraftfullare än andra.

Vi rekommenderar följande antivirusprogram:
Kaspersky
ESET
Alternativt gratis programmet Avast!

Tillgänglighet

Vi arbetar aktivt med att öka tillgängligheten på vår webbplats. Alla ska kunna använda webbplatsen på ett bra sätt oberoende av fysiska hinder, webbläsare, operativsystem eller maskin – dator, telefon eller handdator.
Webbplatsen är utvecklad i enlighet med W3C:s och Stadskontorets riktlinjer för tillgängliga webbplatser. Det förekommer dock integrerade e-tjänster som ännu inte är helt tillgänglighetsanpassade. Stöter du på problem eller verkar inte innehållet visas korrekt? Rapportera fel direkt här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *